Onze school

Kleine diverse school

Onze school is een kleine school waar iedereen welkom is, iedereen gezien wordt en iedereen zichzelf mag zijn. Het is ook een diverse school. Hier komen allerlei levensovertuigingen, achtergronden en opleidingsniveaus samen. Dat vinden we belangrijk. Voor veel kinderen is de basisschool de eerste plek waar ze ontdekken dat andere mensen soms anders denken dan zij of andere gewoontes hebben. We leren de leerlingen om samen te werken en respect te hebben voor elkaar en voor onderlinge verschillen. Daarvoor werken we met de methode van de Vreedzame School. Onze diversiteit komt terug in onze vieringen, we vieren niet alleen Sinterklaas en Kerst, maar ook het Suikerfeest bijvoorbeeld.

Toekomstgericht onderwijs

Het schijnt dat zo’n 80% van de banen in 2030 nu nog niet bestaat. Of dat echt zo is, weten we pas in 2030. Maar wat we nu al zeker weten is dat de kinderen bij ons op school straks andere vaardigheden nodig hebben dan hun ouders nu. En we weten ook dat de samenleving steeds blijft veranderen, dat deze kinderen in 2040 alweer andere banen zullen hebben. Daarom vinden we het belangrijk dat onze leerlingen léren leren, dat ze leren hoe ze zich een leven lang kunnen blijven ontwikkelen. Dat doen we door veel aandacht te besteden aan executieve vaardigheden, aan creatieve vaardigheden en aan onderzoeksvaardigheden. Zo geven we onze leerlingen een stevige basis mee voor de toekomst.

 

“We werken met een fijn team met hele verschillende mensen. Dat past bij onze school. Hier mag je zijn wie je bent. Ook als team leren we met èn van elkaar.”

Kirsten van Lith, schoolopleider