Eten & Drinken

Eten & Drinken 2017-09-22T13:33:26+00:00

Pauze

De kinderen hebben rond 10.00 uur een korte pauze waarin ze een stuk fruit of een boterham eten.

Ook in de tweede pauze eten wij rond 12.00 uur gezamenlijk met de kinderen. De kinderen eten brood en drinken melk of sap wat ze van huis meenemen.

Een continurooster vraagt veel energie van de kinderen. Wij vinden het daarom erg belangrijk dat de kinderen voedzaam eten en drinken.

Pantarijn heeft in het schooljaar 2012-2013 een meegedaan aan het europeesch schoolfruitprogramma. Mede vanuit dit programma vragen wij de ouders minimaal 2 keer per week uw kind fruit mee te geven voor de pauze.

Snoep en frisdrank hoort niet thuis op school.

Trakteren

Als uw kind jarig is dan mag hij of zij trakteren op school. Sommige traktaties zien er prachtig uit maar zijn een overdaad aan snoep en/of chips. Als een kind “een keertje” snoep of chips krijgt is dat meestal niet erg, maar als ieder kind op zoetigheid trakteert blijft het niet bij “een keertje”.  We vragen u daarom te zorgen voor een gezonde traktatie. Tips voor een feestelijke en toch gezonde traktaties kunt u vinden op diverse sites bijv. www.gezond-trakteren.nlwww.gezonde-traktatie.nlwww.partykids.nl