Pauze

Een continurooster vraagt veel energie van de kinderen. Wij vinden het daarom erg belangrijk dat de kinderen voedzaam en gezond  eten en drinken.De kinderen hebben rond 10.00 uur een korte pauze waarin ze  bij voorkeur een stuk fruit  eten en water drinken.Ook in de tweede pauze eten wij rond 12.00 uur gezamenlijk met de kinderen. De kinderen eten brood en drinken melk  of water wat ze van huis meenemen.Snoep en frisdrank  bevatten veel suikers en wij zijn van mening dat dit niet thuis hoort op school.

Trakteren

Als uw kind jarig is dan mag hij of zij trakteren op school. Sommige traktaties zien er prachtig uit maar zijn een overdaad aan snoep en/of chips. Als een kind “een keertje” snoep of chips krijgt is dat meestal niet erg, maar als ieder kind op zoetigheid trakteert blijft het niet bij “een keertje”.  We vragen u daarom te zorgen voor een gezonde traktatie. Tips voor een feestelijke en toch gezonde traktaties kunt u vinden op diverse sites bijv. juf maikegezondtrakteren partykids