NME werkgroep

NME werkgroep2018-12-03T21:57:18+00:00

Natuur- & milieu educatie werkgroep

Sinds de opstart van het groen schoolplein in schooljaar 2012-2013 zijn er ook ouders actief met het aanbod vann Natuur- en Milieueducatie. De ouders ondersteunen bij het organiseren van de excursies, het onderhouden van de moestuin, en de organisatie en ondersteunen van diverse projecten.

Een mooi voorbeeld is de Dag van de Duurzamheid.

In de afgelopen jaren mochten we al in 2013  Mariette Pennarts (GL), in 2014 Pia Dijkstra en Ralph de Vries (D66) verwelkomen op deze dag. En in 2015 hadden we zelfs de landelijke vertegenwoordiging op bezoek: Prinses Laurentien, Jan Terlouw, Helga van Leur DJ Gregor Salto.

Ook al hebben we op dit moment geen groen schoolplein meer, we hebben natuurlijk nog wel een NME-commissie. Deze commissie bestaat op dit moment uit Juf Chantal, Juf Dekara, Evelyna (Lenneke, groep 4-5a). Maar zoek twee ouders die zich hiervoor willen inzetten.

Andere projecten zijn:

• Het faciliteren van boerderijexcursies
  • Het wecycle project.  Het bewust worden van recyclen en daarnaast inzamelen van kleine kapotte elektrische apparaten te verzamelen.
  •  Nederland schoon. Leerlingen leren over wat zwerfafval is en waarom alles in de vuilnisbak moet. Om een waardevolle aandeel te hebben in onze omgeving gaat elke groep min 2 keer per jaar  zwerfafval prikken in de wijk. Op andere manieren proberen we ook aandacht te besteden aan minder zwerfafval.
  •  Batterijen inzamelen. Bij ons op school hebben wij een inzamelton voor lege batterijen. Ook dit wordt meegenomen in lessen maar daarnaast ontvangt Pantarijn ook punten voor de hoeveelheid ingeleverde batterijen. Met deze punten kunnen we als school extra lesmateriaal aanschaffen. En dat is altijd mooi meegenomen.
  •  We doen mee met het nationale schooltuinproject, we ontvangen dan verschillende zaadjes voor onze  bakken.
  • We zoeken altijd naar mogelijkheden om fondsen binnen te krijgen voor duurzame uitvoeringen, zoals de mobiele boombloemenbank. Het verzorgen van het “groen” op het plein samen met de conciërge.

Afhankelijk van het lesplanning wordt gekeken op welke manier we natuur- en milieueducatie nog meer kunnen invoeren: boomplantdag, warme truien dag, natuurpuzzeltochten, ect.

Mocht u vragen hebben, suggesties of willen deelnemen dan horen we dat graag!