NME werkgroep

NME werkgroep 2017-07-31T06:34:31+00:00

Natuur- & milieu educatie werkgroep

Sinds de opstart van het groen schoolplein in schooljaar 2012-2013 zijn er ook ouders actief met het aanbod vann Natuur- en Milieueducatie. De ouders ondersteunen bij het organiseren van de excursies, het onderhouden van de moestuin, en de organisatie en ondersteunen van diverse projecten.

Een mooi voorbeeld is de Dag van de Duurzamheid.

In de afgelopen jaren mochten we al in 2013  Mariette Pennarts (GL), in 2014 Pia Dijkstra en Ralph de Vries (D66) verwelkomen op deze dag. En in 2015 hadden we zelfs de landelijke vertegenwoordiging op bezoek: Prinses Laurentien, Jan Terlouw, Helga van Leur DJ Gregor Salto

Andere projecten zijn:

• Het wecycle project.  Het bewustworden van recyclen en daarnaast inzamelen van kleine kapotte elektrische apparaten te verzamelen.
  •  Litter less programma, het zwerfafval project van eco schools. Leerlingen leren over wat zwerfafval is en waarom alles in de vuilnisbak moet. Om een waardevolle aandeel te hebben in onze omgeving gaat elke groep min 2 keer per jaar  zwerfafval prikken in de wijk. Op andere manieren proberen we ook aandacht te besteden aan minder zwerfafval.
  •  Batterijen inzamelen. Bij ons op school hebben wij een inzamelton voor lege batterijen. Ook dit wordt meegenomen in lessen maar daarnaast ontvangt Pantarijn ook punten voor de hoeveelheid ingeleverde batterijen. Met deze punten kunnen we als school extra lesmateriaal aanschaven. En dat is altijd mooi meegenomen.
  •  We doen mee met het nationale schooltuinproject, we ontvangen dan verschillende zaadjes voor onze moestuin.

Afhankelijk van het lesplanning wordt gekeken op welke manier we natuur- en milieueducatie nog meer kunnen invoeren: boomplantdag, warme truien dag, natuurpuzzeltochten, ect.

Mocht u vragen hebben, suggesties of willen deelnemen dan horen we dat graag!

Juf Rolieke

Katina ( moeder van Franka groep 7, Rowan groep 3 en Boris groep 1a)

Evelyna ( moeder Dirkje groep 4 en Lenneke 2b)