Supporter van Nederland Schoon

///Supporter van Nederland Schoon
Supporter van Nederland Schoon 2017-07-26T18:40:02+00:00

Wecycle project

Wellicht heeft u het al zien staan in de centrale hal; de bakken van het we cycle project. We cycle wil zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste) inzamelen en garandeert een optimale recycling. Hierdoor komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en hoeven er minder primaire grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Wecycle haalt de (volle) dozen in week 47/48 op.

Om in aanmerking te komen voor een beloning moeten wij minimaal 75 of meer kleine apparaten ophalen.

Help ons voor de beloning in aanmerking te komen door zoveel mogelijk producten op school in te leveren!!

Thema afval voor groep 1 & 2

De afgelopen weken werd er  veel gehoord, gezien, gesproken en gewerkt over afvalverwerking.  Dit volgens de lesmethode “de7 sprong”. De kleuters werden  enthousiast gemaakt  voor het thema AFVAL.

Als het goed is  hebben zij hun verhalen mee naar huis genomen. Verhalen over de onderandere de afvalboom, het afvalscheidingsstation, het maken van kliko’s, het knutselen met afvalmateriaal.

Donderdag 13 febr. is de vuilniswagen op bezoek geweest geweest en hebben we met eigen ogen en oren kunnen zien hoe dat in zijn werk gaat. De kinderen waren ook erg onder de indruk van de grootte van de vuilniswagen. Vrijdag 14. febr. is het thema afgesloten met  afval prikken rondom school.

Niet alleen de kleuters doen aan afvalprikken  maar alle groepen prikken afval. Via deze manier zorgen alle leerlingen voor hun omgeving. Dit gebeurt onder begeleiding van een ouder. U kunt zich bij de leerkracht opgeven als u hier een uurtje voor kan vrijmaken en het groepje kan begeleiden. Voor de komende periode staan de volgende groepen ingepland: 28-2 groep 8, 21-3 groep 3/4, 4 april groep 5/6, 25 april groep 6/7.

Fijn als u wilt helpen!

Pantarijn is supporter van schoon (http://www.supportervanschoon.nl/)

Batterijen inzamelen

Ook dit jaar doen we weer mee met de campagne “litter less” van eco-schools. Naast dat we aandacht besteden aan zwerfafval door o.a. zwerfafval opruimen zullen de kinderen ook meer bewust worden wat (zwerf) afval betekent voor onze maatschappij.

Een van de acties hierin zal batterijen inzamelen worden. Batterijen inzamelen is niet alleen goed voor de aarde maar ook leuk voor de leerlingen zelf. Voor de ingezamelde lege batterijen krijgt Pantarijn punten, waarmee spel- en speelmateriaal bij elkaar kan worden gespaard.

Winst voor de leerlingen én voor het milieu!

Daarom hierbij een oproep aan alle leerlingen, ouders en familieleden:

Hebben jullie lege batterijen lever ze dan in bij onze ton in de gang.” Laten we voor zoveel mogelijk punten gaan!

Milieubus van Nederland Schoon

Op vrijdag 29 maart  heeft de milieubus van Nederland schoon Pantarijn een bezoek gebracht. De leerlingen werden door een hippe game in de milieubus enthousiast  gemaakt voor een buurt zonder zwerfafval.

Vervolgens gingen de leerlingen gelijk in de buurt afval prikken.  De komende tijd zal binnen Pantarijn in alle groepen aandacht worden besteed aan wat zwerfafval doet voor de omgeving. De leerlingen zullen regelmatig in de buurt lopen om zwerfafval te prikken.

Daarnaast wordt er aandacht besteed via het lespakket en filmpjes zoals: wat plastic kan doen met vogels.