Missie en Visie Pantarijn

//Missie en Visie Pantarijn
Missie en Visie Pantarijn 2017-09-22T13:45:53+00:00

Op Pantarijn zitten leerlingen die grip hebben op de ontwikkeling van hun leerproces, persoonlijkheid en toekomst.

Wij zijn een originele en eigentijdse school die samen met de leerlingen wordt gemaakt en die start bij de nieuwsgierigheid van kinderen omdat wij geloven dat een school een plek is waar je alles kunt/mag uitproberen en oefenen voor later, als je groot bent.

Wij vinden daarvoor een aantal eigenschappen enorm belangrijk:

Verantwoordelijk zijn

Verantwoordelijk zijn is prachtig en leuk. Je voelt dan dat de taak die je doet, de mensen en de spullen om je heen belangrijk zijn. Het geeft je vertrouwen in jezelf en wat je kunt. Je bent trots op jezelf en anderen zijn trots op jou. Dat voelt goed!

Vertrouwen hebben en geven

Als je iets doet omdat je dat zelf graag wilt, dan vertrouwen andere mensen erop dat het goed komt. Als jij ook gelooft dat anderen dat kunnen… Dan zit dat helemaal snor! Leuk toch ?

Meedoen in een groep

Als je goed kunt samenwerken dan leer je om mee te denken met klasgenoten. Om rekening te houden met een kleuter die net op school is of help je een kind uit groep 6 die hulp nodig heeft bij spelling. Je kunt ook meevoelen met iemand die verdrietig is of juist blij. Samen is beter dan alleen.. Dat idee.