Wereldorientatie

///Wereldorientatie
Wereldorientatie 2017-07-26T13:02:41+00:00

Wereldoriëntatie

We leven in een complexe maatschappij. Voor kinderen is het belangrijk te weten hoe die maatschappij in elkaar steekt. De kennis die ze daarvoor nodig hebben wordt hen aangeboden vanuit de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en  verkeer. In deze vakken leren de kinderen zaken over alles wat er om hen heen is of wat er geweest is.

Ze leren landen van de wereld kennen en ze leren een stuk van de geschiedenis van Nederland en van sommige delen van de wereld. Om dit onderwijs rond de kennisgebieden aantrekkelijker en actueler te maken werken we met de volgende moderne methodes: Meander (Aardrijkskunde) en Brandaan (Geschiedenis).

Meander

Meander is een lesmethode aardrijkskunde voor groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs.
Meander is bijzonder vanwege het prachtige beeldmateriaal, de spannende verhalen en de begrijpelijke teksten. Maar Meander is vooral speciaal door de boeiende manier waarop het laat zien dat aardrijkskunde overal in ons dagelijks leven is. Meander leert kinderen écht om zich heen te kijken en daagt ze uit om de betekenis en samenhang van alledaagse dingen te zien.

Brandaan

Brandaan is een lesmethode geschiedenis voor groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs.
Geschiedenis ontstaat elke dag opnieuw. Ook jij maakt vandaag geschiedenis! Dat is wat de lesmethode Brandaan kinderen wil laten zien. Maar Brandaan maakt kinderen ook nieuwsgierig: hoe zou het zijn als je er vroeger bij was geweest? Brandaan legt een duidelijk verband tussen verleden en heden, zodat geschiedenis voor kinderen betekenis krijgt.

Klaar Over !

Klaar Over ! is de methode om alles te leren over het verkeer.