Kunst & cultuurprofiel

//Kunst & cultuurprofiel
Kunst & cultuurprofiel 2017-07-26T13:24:41+00:00

Artist in Residence

Op O.B.S. Pantarijn gaan we uit van de unieke talenten die ieder kind bezit. Natuurlijk besteden we veel aandacht aan vakken als taal en rekenen en lezen. Maar ook aan andere, vaak verborgen talenten van kinderen, willen we aandacht besteden.

“Kunstenaar in de klas, geen gast maar collega!”

Een heel jaar lang een atelier met kunstenaars in je school, hoe leuk is dat?

Dit jaar is OBS Pantarijn een creatief partnerschap aangegaan met de Stichting KunstBikken en met subsidie van de Gemeente Utrecht start dit school jaar het project “geen gast maar collega”. Tijdens dit schooljaar zullen drie kunstenaars hun intrek nemen in het Pantarijn-atelier!. Gedurende het hele schooljaar is er minstens twee dagen per week een kunstenaar op school aanwezig. In het kunstatelier krijgt iedere kind per schooljaar minimaal 10 maal een workshop van de kunstenaar. Daarnaast maakt de kunstenaar ook eigen werk in het atelier.

Deze kunstenaars zullen verschillende kunstprojecten doen de verschillende klassen en aan het einde van iedere periode zal er een product gemaakt worden door de kinderen dat in school te bewonderen is.

Wilt u het project van nabij volgen? check dan regelmatig de facebookpagina van Pantarijn.

Onze huidige artiest stelt zich voor:

Heike Wähner, beeldend kunstenaar

Ik ben de eerste kunstenaar in het Pantarijn-atelier, super spannend. Ik ben beeldend kunstenaar, en maak vooral grote installaties van hout. Mijn werk gaat over orde en chaos, ik zoek de spanning op wanneer orde overgaat in chaos en anders om. Ik woon en werk in Utrecht, ben getrouwd en heb twee kinderen van 11 en 14.

Deze periode ga ik aan de slag met  de kinderen. Wil je mijn lessen volgen, kijk dan op de facebookpagina van Pantarijn, maar loop ook gerust binnen in het atelier.

Voor meer informatie over mij en mijn werk kijk op:

www.heikewahner.nl

www.1000kw.nl