Boeken voor iedereen

Aan leesvaardigheid wordt veel tijd besteed. We vinden het vooral ook belangrijk dat de leerlingen lezen leuk vinden.

In alle groepen vanaf groep 3 start een dag met stil lezen. We vinden het dan ook belangrijk dat we zelf over een goede bibliotheek beschikken, die de gehele dag toegankelijk is voor de leerlingen. De bibliotheek heeft  ong. 2000 verschillende boeken. Dit zijn boeken voor alle leeftijden, waaronder leesboeken, prentenboeken, informatieve boeken en tijdschriften.

Daarnaast beschikken we  over een zwerfboekenkast ( www.kinderzwerfboek.nl) . Zodat leerlingen maar ook kinderen die niet op onze school zitten boeken mee naar huis kunnen nemen.

Samenwerking:

De bibliotheek wordt gerund door verschillende ouders  van kinderen. Daarnaast is Helena vanuit het team verantwoordelijk voor de bibliotheek. .

Mocht u van oude kinderboeken of tijdschriften af willen dan kunt u ze ook gerust bij ons kwijt. Zo vergroten we ons assortiment en blijft het bezoeken van de school bibliotheek ook leuk voor de leerlingen uit groep 7 en 8.